Nasi Ambasadorzy

• Karolina SzymczakKarolina Szymczak,
    nasza ambasadorka, międzynarodowa modelka i aktorka zorganizowała  10 lutego 2015 w Warszawie aukcję na rzecz podopiecznych fundacji . Szczególnymi gośćmi wydarzenia były dzieci z klubu środowiskowego ”Poznaj swój talent”

Dzieci zwiedziły wcześniej na zaproszenie firmy Samsung Centrum Nauki Kopernik, było to dla nich niezapomniane przeżycie. Noclegi podopiecznych w centrum Warszawy sfinansowała wrocławska firma Intert Sp. z o.o.  „Wizyta w Warszawie jest dla dzieci wielką atrakcją, szczególnie ważny jest dla nas edukacyjny walor pobytu, ponieważ jednym z celów naszej fundacji  jest nauka przez zabawę” – zauważa Roman Rybotycki Prezes Fundacji Kairos.

Wieczorem w restauracji „Ale Gloria” odbyła się aukcja oryginalnego scenariusza hollywoodzkiej superprodukcji „Herkules”. Wyreżyserował ją  Brett Ratner, a podpisy całej ekipy podniosły jego wartość kolekcjonerską. Zlicytowano również zdjęcie Dwayne’a Johnsona – gwiazdy filmu z autografem. W produkcji zagrała również Karolina Szymaczak, była tam matką herosa. Gospodyni wieczoru wspólnie z Jerzym Kryszakiem poprowadziła aukcję. Wydarzenie uświetniła swoim występem zjawiskowa Aleksandra Gintrowska, która zaśpiewała również z Zuzią Ogonowską, podopieczną klubu akompaniowała Malwina Misiak na akordeonie. Imprezę poprowadził bardzo profesjonalnie Marcin Cejrowski.
    Podczas licytacji pozyskano ponad dziesięć tysięcy złotych, które w całości zostały przekazane na konto fundacji. Szczególne wyrazy podziękowania należą się firmie „Bodzio” oraz restauracji Magdy Gessler „Ale Gloria” za zasponsorowanie wydarzenia. Bohaterką i inicjatorką imprezy jest jednak przede wszystkim wrażliwa i piękna aktorka – Karolina Szymczak, która tak komentowała wydarzenie „Wolontariat w krajach zachodnich jest obowiązkową częścią edukacji młodego pokolenia. Jeśli czujemy się nowoczesnymi Europejczykami warto promować postawy prospołeczne. Dla mnie pomoc innym, słabszym jest obowiązkiem ale jak wskazują efekty dzisiejszej aukcji Polacy mają otwarte serca i portfele dla uczciwych i cennych inicjatyw pozarządowych. Ja podpisuję pod mottem fundacji pomagamy z przyjemnością” Szczególną atrakcją dla dzieci były obecne na aukcji gwiazdy. Wspaniała Urszula Dudziak, która wylosowała nagrodę w loterii fantowej zaśpiewała krótko a capella  czym zdobyła sobie aplauz publiczności. Wypatrzyliśmy również na sali Grażynę Wolszczak, Matyldę Damięcką oraz wielu innych. Mali goście podczas imprezy  się bardzo swobodnie robili sobie zdjęcia i zbierali autografy. Warto dodać, że Karolina cały czas rozwija się jako aktorka, niedługo zobaczymy ją w filmie Jana Kidawy-Błońskiego "Gwiazdy", gdzie gra główną rolę żeńską. Czekamy z niecierpliwością.