Pomoc rzeczowa i paczki

Niesiemy pomoc również poprzez wsparcie rzeczowe, zarówno w okresie świątecznym , jak też w ciągu całego roku. Beneficjentami tej pomocy są zarówno prywatne osoby „w potrzebie” jak i wiele instytucji. Szczególne miejsce w profilu działalności fundacji Kairos zajmują dzieci, do nich, więc, przede wszystkim, kierowana jest pomoc. Corocznie wspieramy Domy Dziecka we Wrocławiu, Jaworze czy Górcu, Specjalnych Ośrodki Szkolno-Wychowawcze – jak ten np. w Miliczu i wiele innych. Nasza pomoc trafia też do Afryki, gdzie we współpracy z Wielkopolskim Stowarzyszeniem Edukacyjnych wspieramy sieroty w Ugandzie.

W ostatnich latach realizowany był również projekt obdarowywania podopiecznych Wrocławskiego Ośrodka Opieki Paliatywnej. W ramach tego projektu dzieci mogły przyczynić się do radości innych i wykonać dla pensjonariuszy prezenty świąteczne – ręcznie malowane kubki.Cieszymy się mogąc dostarczyć nie tylko to, co niezbędne, ale także to, co przynosi radość. Najczęściej przez nasze ręce przechodzą kosmetyki, środki higieny osobistej, środki czystości, artykuły spożywcze, słodycze, odzież i obuwie.

Jak jeszcze możemy pomóc?

KorepetycjeProject type

Tacy SamiProject type

RepatriacjaProject type

Projekt UgandaProject type

UsamodzielnianieProject type

Fundacja Kairos

Naszą misją jest pomaganie ludziom tak, aby zmieniając się od wewnątrz, mogli czynić świat lepszym dla siebie, swoich bliskich i szeroko pojętego otoczenia.

Social media

Projekt strony: Rayski Studio  |  2018 Fundacja Kairos