Chłopiec z wyciągniętą w górę pięścią w niebieskiej masce i w czerwonej pelerynie jak Supermana. Szykuje się do lotu. Żółte tło.

Pomagaj jako wolontariusz, prowadząc zdalne korepetycje i pomoc w lekcjach dzieciom w domach dziecka i rodzinach zastępczych!

Korepetycje w domach dziecka i w rodzinach zastępczych to szansa dla ich podopiecznych na zbudowanie dobrej przyszłości. Szczególnie, że obecni dzieci i młodzież z mniejszych miejscowości mogą korzystać z pomocy wolontariuszy z całej Polski dzięki dostępowi do sprzętu i do internetu. Potrzebna jest przede wszystkim pomoc w nauce matematyki i języka angielskiego; poziom szkoły podstawowej (III - VIII klasa) i szkół ponadpodstawowych (przede wszystkim szkoły branżowej i technikum). Jeżeli czujesz się swobodnie w innych przedmiotach - fizyce, chemii, języku polskim lub niemieckim - daj nam znać, nasi podopieczni również w tych obszarach potrzebują pomocy!

Zapewniamy umowę wolontariacką, bieżący kontakt i wsparcie. Udzielimy Ci wskazówek, jak pracować z dziećmi z pieczy zastępczej, pomagamy w komunikacji z opiekunami. Chętnie rozmawiamy!

Możesz się do nas zgłosić:

• przez formularz rejestracyjny: link
  • lub dzwoniąc: 790 699 468

Korepetycje w domach dziecka i rodzinach zastępczych to szansa także dla Ciebie. Możesz poznać nowych ludzi, podzielić się z nimi swoją wiedzą, mieć wpływ na ich rozwój, ale także rozwinąć nowe umiejętności i poznać siebie.

Jeżeli chcesz wiedzieć, jak zaczęliśmy organizować korepetycje online - poczytaj tu

Gorąco polecamy i zapraszamy!